Ще има ли война?

Ще има ли война?
01-02-2022г.
82
Гост-автор

Ако искате да разберете дали ще има война, че ми писна от цървули-анализатори:

  1. Проверете обема на боеприпасите, които се струпват, ако просто бръмчим наляво-надясно и тракаме оръжия - за война ви трябват муниции. За колко време ще стигнат? Какъв е типа и вида им? За какви цели са предназначени - така дори можете да сведете до конкретни измерения първоначалните задачи на армиите в първите часове и дни на бойните действия т.е. техните първи цели, за да разберете характера на войната.
  2. Проверете обема на транспортираното гориво, за да водиш война ти трябва гориво - питайте Хитлер.Ако видите преместване на десетки самолети цистерни - това означава, че ще има битка за въздушна доминация и следва да се подсигурят подкрепления от по-далечни дестинации, включително създаването на въздушни мостове за логистична и бойна подкрепа.
  3. Проверете бойните подразделения - преструктурирането им по време на война се налага за целите на изпълнението на тактическо-оперативни задачи, за които следва да се планират и подсигурят подходящи ресурси и синхорнизация в работата на тези ресурси/части.
  4. Проверете движението на флота - страната, която движи флот по време на напрежение наляво-надясно е тази, която трака оръжия и е заела про-активна, разбирайте агресивна позиция, тази, която изчаква - обичайно е в защитна позиция, това се налага от гледна точка на стратегическата изненада, която е най-силното оръжие във воденето на бой.
  5. Движението на сателитите на врага в орбита - при сблъсък НАТО - Русия и двете страни ще използват собствните си военни и граждански ресурси, NATO ще ползва GPS и военните разузнавателни спътници, а Русия - Глонас и сходните си спътници. Според траекторията им в орбита ще можете да проектирате техните курсове, които да ви издадат - какво им е интересно т.е. това са стратегически обекти, а ако има изменения в орбитата, това значи ситуационно наблюдение на активни елементи, които могат да повлияят на бойните действия на земята. Подводници и самлетоносачи и тяхното движение по стандартните планове за водене на война, както и прибиране за презареждане на големи части от флота - означават реална опасност, никой не би тръгнал на война с половин сумка патрони, нали?

Стига ви толкова военен анализ ...че ми писна от палячовци по телевизии и медии, пишман-разузнавачи, куци аналитици и всякаква друга аморфна сган, която има мнение, за да помпи политическия си актив....

 

    Автор: Димитър Георгиев Бико, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.