Ще бъде ли Борисов в ЕП на 5 октомври? Или тук ще се къпе в народната любов?

Ще бъде ли Борисов в ЕП на 5 октомври? Или тук ще се къпе в народната любов?
04-10-2020г.
12
Гост-автор
Европейският парламент ще дебатира за върховенството на закона в България на 5 октомври. В този ден е съдбоносно за властта заседание, което ще даде оценка на върховенството на закона в България.
 
И още по-важно – ще се проведе дискусия за обвързването на европейското финансиране с върховенството на закона, сиреч да се дават ли милиарди на корумпирани режими, като този на ГЕРБ и ОП.
 
А сега най-важното: Ще бъде ли Борисов в ЕП на 5 октомври?
 
За негов ужас заседанието на ЕП не се ръководи нито от Караянчева, нито от Симеонов, нито от Марешки. Което автоматически изключва присъствието на премиера ни.
 
От друга страна, десницата в ЕП има надмощие. Ако искат, десните ще блокират всяка резолюция срещу члена на ЕНП, козируващ наляво и надясно, само и само да го оставят на мира и му пращат евромилиарди по общия бюджет и 29-те милиарда за КОВИД 19.
 
Но дори България да е пощадена от критична резолюция, в ЕП ще се изкаже Клеър Дейли - ирландската терминаторка на българските мутри. Достатъчно е да повтори думите си за „българските кръвопийци на европари“, за да обърне дебата, а може би и гласуването срещу Борисов.
 
При такъв сценарий премиерът едва ли ще лети за Белгия. Освен ако мисли да повтори берлинската си лекция пред фондация „Конрад Аденауер“, когато се хвалеше как с Цветанов борят престъпността, като …копаят трупове с багери.
 
Сега няма под ръка ни трупове, ни Цветанов. Което не пречи Сачева да замести бившия кадровик на ГЕРБ и потопи в словесен водопад евродушманите на боса. Както се репчеше на Тим Себастиан от „Дойче веле“.
Все пак залагам на сценария, при който на 5 октомври премиерът ще катери с джипка села и паланки, за да се къпе в режисираната от Севда народна любов.
 
Някой залага ли на варианта „Борисов громи в ЕП еврокомунистите и платените от Дубай“?...
 
Автор: Велизар Енчев
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.