Щатът Орегон разреши всички наркотици в малки дози

Щатът Орегон разреши всички наркотици в малки дози
05-11-2020г.
26
Гост-автор
Американският щат Орегон стана първият в САЩ, декриминализирал напълно притежанието на нелегални наркотици, включително кокаин, хероин и метаамфетамини. Мярка 110 предвижда притежанието на малко количество наркотици, "лична доза", да бъде третирано като административно нарушение - като преминаването на червено. Глобата за това ще е 100 долара, като всеки може или да я плати, или да се подложи на преглед от специалисти по пристрастяване. Производството и продажбата на наркотици все още остава незаконна.
 

Орегонци гласуваха за мярката на референдум едновременно с президентските избори. 58% предпочетоха да спрат "войната срещу дрогата" на ниво лична употреба, 41% гласуваха "против" мярката.

Парите от глобите пък ще финансират лечението на зависими и кампаниите за информираност на гражданите и намаляване на вредите от наркотиците. Те ще бъдат добавени към милионите приходи в хазната от бизнеса с марихуана, който процъфтява в щата от години.

Орегон бе първият щат, декриминализирал притежанието на малки количества марихуана, и сред първите щати, легализирали лекия наркотик напълно. В щата са и най-големия процент употребяващи канабис на глава от населението сред всички 50 щата.

 

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.