Северна Македония: България направи безотговорна и тежка геостратегическа грешка

Северна Македония: България направи безотговорна и тежка геостратегическа грешка
08-12-2020г.
25
Гост-автор

Република България наложи вето на началото на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз и с това застана на пътя на нашата европейска интеграция", се казва с официално становище на правителството на РС Македония. Оттам категорично декларират, че Северна Македония "никога няма да се откаже от правото на самоопределяне на македонските граждани".

"Македонската национална идентичност не беше, не е и невъзможно е да бъде предмет на преговори. Македонският народ и македонският език са стълбовете на македонската идентичност. Те идват от миналото, а в същото време са стълбове на нашето европейско бъдеще", продължава становището на правителството. Изказва се съжаление, че процесът на разширяване на ЕС е спрян от България. "Става дума за неотговорна и тежка геостратегическа грешка", смята македонското правителство и твърди, че страната е готова за началото на преговорите.

Декларира се, че правителството на Северна Македония няма да позволи застой на вътрешните реформи и ще засили темпото, защото стратегическата цел е да се придвижи страната към ЕС и да изгради европейските стандарти. "За нас няма друг път, няма друга алтернатива. Македонското бъдеще е европейско", завършва становището на правителството. 

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.