Сексуалният джихад и опасността от медресетата в Европа

Сексуалният джихад и опасността от медресетата в Европа
25-10-2020г.
11
Гост-автор
През последните дни много хора ми писаха и се изненадах, че повечето ме питат за този джихад ал-никах (https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_jihad), или сексуален джихад. Това е тема за цяла книга, но ще се опитам да хвърля няколко щрихи и ще дам няколко интересни истории за жени, отишли в Сирия за подобен "джихад". Като цяло това са жени, които задоволяват сексуално бойците-джихадисти, които активно участват във военни действия.
 
Преди 3-4 години всяка информация, която се появяваше по темата, беше обявявана за пропаганда на Сирия и сирийските власти, а журналисти, които описваха подобни случаи, веднага бяха заклеймявани като пропагандисти на режима, расисти и дълбоки ислямофоби. Както сами се досещате, подобни етикети бълваха от "прогресивни" и либерални организации, и веригата им от инфлуенсъри и защитници.
 
С вълните от атентати в Европа, както и след разпадането на ИДИЛ в Сирия и Ирак обаче, започнаха да валят стотици истории на жени, които са били там. Дотам, че в уикипедия вече има списък с такива случаи (https://en.wikipedia.org/wiki/Brides_of_ISIL).
 
Интересното е, че по-голямата част на жените, споменати по западните медии, са родени в Европа, което според мен е ясна индикация, че на континента има действащи медресета, които никак не си губят времето. Дори вече се появиха статии, писани от араби, които много ясно посочват, че жените са важен елемент при привличането на млади (мен ако ме питате и много застаряващи) мъже, които да се присъединят към такива групировки http://www.theportal-center.com/…/for-isis-sex-is-the…/
 
Една от интересните истории е на Омайма, за която дори Дойче Веле писа (https://www.google.com/…/widow-of-prominent-is…/a-48357266). Тя е любовница на лидер на джихадистка група, а след като той е убит, става наложница на друг известен джихадист, на бившия рапър Дезо Дог (Денис Кусперт). Нейният телефон бива намерен в южен Идлеб, след като е освободен от сирийската армия, там където уж са умерените групировки. Но тъй като на сирийските журналисти не им се дават визи за да пътуват, телефонът е предаден на ливанската журналистка Женан Муса, която заминава за Германия и използвайки информацията в телефона тя намира жената с трите й деца там, но там не й отваря вратата за да коментира. Бившата джихадистка е от тунизийски произход и си е живеела в Германия с децата й(вероятно и със социалните прибавки), преди да бъде разкрита от сирийски/ливански журналисти. Забележете, че в статията на Дойче Веле не споменават ИДИЛ или име на групировки, а пишат сред салафитски кръгове, понеже ги е срам да кажат, че преди ги наричаха "умерени". A това далеч не е единствената история. Друга такава "булка" в Германия вече бе осъдена (https://www.google.com/…/german-islamic-state…/a-49482891). Забележете, че е германка.
 
Вероятно сте чували историята на Шамима Бегум, тя бе широка отразена в британските медии (https://www.google.com/…/s/www.bbc.com/news/amp/uk-53427197). Шамима, заедно с нейни три съученички, заминават за Сирия, където дори в такава крехка възраст са народи и по няколко деца от джихадисти. Вероятно сте чували и за Хаят Бумедиен ( https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hayat_Boumeddiene), която бе любовница на един от терористите, извършили нападението над офиса на Шарли Ебдо .Счита се, че е била убита в Сирия.
Но едва ли сте чували историята за Даниела Грийн, за която самите CNN са писали: https://edition.cnn.com/…/investigates-fbi-syria-greene/. Нейни снимки се появяват от териториите на ИДИЛ в Сирия, а след като се оказва, че е работила за ФБР, от федералното бюро заявиха, че тя е била пратена да шпионира идилци, но се е влюбила в един от тях и е станала наложница. Заради което е била наказана. Днес работи в хотел в САЩ. Друга подобна история е на Лиза Смит, бивш военен от ирландската армия (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lisa_Smith_(soldier)), за която днес ирландските власти твърдят, че вече не е радикал. Всеки да си направи заключенията от тези две истории.
 
Вече ви запознах с историята на Радже във Франция, също народила три деца (https://m.dnes.bg/…/jena-shte-leji-vyv-frenski-zatvor…). Тя се е движела с членове на Ахрар ал-Шам, същата, която самата Франция отхвърли да признае за терористична групировка, но днес се измъква с твърдението на съда, че, цитирам, "Макар и "Ахрар аш Шам" да не е била в международния списък на терористичните организации, тя е поддържала "оперативни връзки с Ал Кайда" и следователно може да се определи като терористична групировка според френското право".
Напомням, че сестрата на 18-годишния чеченец, който обезглави френски учител близо до Париж, също е била в Сирия с джихадистите.
 
Тези истории със сигурност накараха френският президент Макрон да осъзнае опасността и дейността на медресетата във Франция, а и в Европа, затова предприе действия. Което пък накара Ердоган да го обвини в ислямофобия и да заяви, че френският президент се нуждае от психиатър (https://www.actualno.com/…/erdogan-makron-se-nujdae-ot…). Точно така, както либералните НПО бойци и инфлуенсъри ни етикираха преди няколко години.
 
Ps
Само като допълнение от баща ми, а и няколко други алепчани, които ми писаха. За да разберете огромните мащаби на тази трагедия, само в Алепо са събрани над 20000 деца-сирачета, които не си знаят бащите, или в някои случаи - майките. И всички те живеят на ръба на мизерията, заради унищожителните санкции и блокади на великите сили, които докараха този проблем на Сирия.
 
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.