СЪЕДИНЕНИЕТО ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ

СЪЕДИНЕНИЕТО ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ
06-09-2022г.
113
Степан Поляков
Сещате ли се защо българските евроатлантици така страстно, с почти религиозна отдаденост, си честитят Шести септември? Естествено, че да! Защото по повод този празник може да се каже нещо срещу Русия от наша гледна точка /с пълно основание, разбира се/. Оттам и гладко да се пренесат към Путин.
 
Но всъщност Съединението е празник, който много повече, дори от Трети март, противоречи на концепцията им, на цялата им идеология.
 
Тези събития са същото, каквото би било, ако днес се опълчим на Европейския съюз и НАТО, взети заедно. Нека погледнем назад.
 
Русия наистина е против Съединението. Но тя само оттегля руското командване от българската армия и ни оставя сами да се оправяме. Това е.
 
Англия пък някак, за първи път, ни подкрепя. Морално, де. А и, все пак, англичаните винаги са си в състояние Брекзит, то не е от днес.
 
Всички останали са против нас, фактически.
 
Австро-Унгария въоръжава Сърбия с несметни оръжия, средства и какво ли не, поставя опитните си генерали начело на сръбската армия, а накрая спира българите в справедливия им поход към Белград.
 
Съединението също така е категоричен военен акт срещу Османската империя.
 
А късната Османска империя е конструкция на европейските империи - на Великобритания, на Германия, на Австро-Унгария /като парадокс дори, след въстанието на Петьофи и Кошут през 1948-а мнозина от генералите им преминават на висши военни длъжности при султана/.
 
Със сигурност някои от тях са участвали в смазването и на Априлското въстание/. За англичаните да не говорим, те организират абсолютно цялата турска логистика при щурма на руската армия, подпомогната от българи, край Орхание за атаката към София през 1877-а.
 
И така, Съединението е милитаристичен акт срещу тогавашния Европейски съюз. Не се смейте, той е истински прототип на сегашния. Неизбирани от никого управляващи /кралете/ водят политика помежду си над националните парламенти. И тази политика винаги е фатална за обикновените европейци.
 
И като чуя днес от еврофилите "Най-истинският национален празник на България", заставам на четири крака и започвам да се смея като магаре.
 
Ами, разбира се, че е най-българският - срещу целия ви "Цивилизационен избор" да сте лакеите на Европа. Тези хора тотално са изгубили разсъдъка си! Дори да получват пари за това...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.