Съдът оправда Валери Симеонов за „кресливи жени с уж болни деца“

Съдът оправда Валери Симеонов за „кресливи жени с уж болни деца“
29-01-2021г.
32
Гост-автор

Според магистратите той не е засегнал достойнство и интереси с изказването си

Семейство от Пловдив опита да обори Комисията за защита от дискриминация, според която лидерът на НФСБ Валери Симеонов не е засегнал достойнство и интереси с изказването си по посока на инвалидите, децата с увреждания и техните родители, пише сайтът „Марица“.

рез октомври 2018-а Симеонов каза пред журналисти: “Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“. Думите му бяха в коментар на протестиращите майки на деца с увреждания.

Изказването му пред телевизия СКАТ след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в вторник доби популярност и предизвика гневни реакции в социалните мрежи, след като беше излъчено в предаването „Господари на ефира“. Това провокира призиви за незабавната оставка на Симеонов от страна на граждани, БСП и протестиращите майки.

Родителите от Пловдив атакували решението на комисията в Административния съд в Пловдив. Така се стигнало до вчерашното решение на магистратите, които също отхвърлили жалбата.

 Източник: onovini.eu

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.