Съд за престъпленията на мутрите

Съд за престъпленията на мутрите
10-12-2020г.
4
Гост-автор
Пиша не като човек, който се занимава с политика, а като гражданин, който плаща значителни като размер данъци, за услугата, която получава от държава и община, като родител, на който му пука какво дишат и в каква среда живеят децата. В края на 2020 г. има два важни показателя, по които бързо да оценим "докъде сме?" - замърсеността на въздуха и починалите от COVID-19.
 
София от 2005 г. се управлява от една и съща политическа сила. За повече от 15 г. тези хора не се справиха с мръсния въздух, с горенето на въглища, отпадъци, пластмаси, дрехи. Получиха близо 100 млн. от ЕС и с тези пари не направиха нищо, дори схема как да ги откраднат бързо не измислиха. През 2018 г. администрацията на Фандъкова получава европейски пари, за да смени близо 20 000 печки на твърдо гориво с "чисто" отопление. За 2 г. са подменени незначителен брой уреди. 2 години, в които старите печки продължават да бълват отрови, които ние дишаме, а безхаберните калинки в СО 2 г. по-късно още говорят само за добри намерения. 15 години на власт! Ако тези хора можеха да свършат работа за това време, да го бяха направили, но те не могат.
 
Вторият важен показател - починалите от COVID. България е №1 в Европа по този показател. За причините се говори отдавна - разрушената и корумпирана здравна система. Същите, които управляват София от 15 г., имат властта и в България от 10 г. Едно десетилетие е напълно достатъчно, за да се планира умно и проведе здравна реформа. Това не бе направено, а днес има учудени от броя починали.
 
Намираме се в това жалко състояние, защото обществото е избрало да бъде управлявано от крадлива пасмина. Крадци, които прибират по 30-40% от всяка обществена поръчка, крадящи бизнеси, унищожили всякакви регулаторни механизми за функционирането на една модерна държава . Посредствени умове, които възприемат единствено алфа ниво - как най-лесно и бързо да откраднат, да корумпират, да разрушат.
 
И тъй като пиша като гражданин, не като политик, съм изключително гневен от това, което се случва, от цялата мизерия, от средата, в която са принудени да живеят родителите ни и растат децата ни. Затова тези мутри, котараци, културисти, орлиновци, кралевци и друга паплач трябва да отидат на правилното място - съд за престъпленията им. За да мога през 2021 г., като погледна размера на данъците, които плащам, да съм удовлетворен, че не потъват в джобовете на същите. За да се случи това ще трябва всички да се потрудим. В противен случай ни чака отново "още много от същото".
 
Автор: Ивайло Мирчев
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.