Санкциите на САЩ срещу Васил Божков са висша форма на... защита на корупцията.

Санкциите на САЩ срещу Васил Божков са висша форма на... защита на корупцията.
03-06-2021г.
19
Гост-автор
Бога ми, само се замислете... Санкциите на САЩ срещу Васил Божков са висша форма на... защита на корупцията. Санкционират го по закона Магнитски, понеже давал подкупи на държавни служители?! А защо не санкционират държавните служители, които го изнудват за подкупи?!За да работи, той е принуден от правителството на Борисов да си плаща. Класическа практика, която самото правителство на САЩ демонстрира в Украйна чрез сина на Байдън, лапнал към десетина милиона благодарение на корупционно назначение. Ако САЩ се бори с корупцията, първо трябва да санкционира сина на Байдън. После министъра на финансите на Борисов-Влади Горанов. Сетне тогавашната председателка на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова. Лично Божков писмено обяви, че е бил принуден от Борисов и неговите служители да си плаща с подкупи, за да оперира лотарията. С шантаж е бил принуден да вземе футболния отбор Левски и да го издържа. И за капак, че си плаща, го гони прокуратурата. И американците го санкционират!? Удивително! И изрично споменават Комисията по хазарта. Че нали Комисията по хазарта иска подкупите!? И същата комисия проспива 4 г., факта, че Божков бил пропуснал да плати 500 или 700 милиона налози. Мамка му!? Защо искащите подкупи не са санкционирани, а жертвата на Борисовия рекет, е санкциониран? Прилича ми на наказателна акция срещу Божков за това, че се опълчи на Борисов. По същество това е висша форма на защита на корупцията-удря се този, който се е разритал срещу нея. Не че Божков е цвете, но специално по линия на хазарта е част от корупцията при водещата роля на правителството на Борисов.
По отношение на Пеевски санкциите по закона Магнитски би следвало да засягат цялата му партия ДПС. Той беше ковчезникът на тази организация. Всичките му възможности са благодарение на ДПС. Пеевски и ДПС са един финансов организъм. Пеевски без политическия чадър на ДПС е нула. Значи не случайно на последните избори го разкараха от депутатските листи-бушон. За да се предпази ДПС. Но всъщност корупционният фактор, корупционният потентат е ДПС. Пеевски е само един сол ташак.
Тая работа със санкциите срещу Божков, Пеевски и онзи Илко е всичко друго, но не и борба с корупцията. Борисов използва слугинажа си на САЩ, за да се разграничи от ортака си Пеевски. И вероятно да му лапне бизнес позициите, както стори вече с Божков. Наистина брилянтна операция.
Всичко е координирано, защото точно в този ден Гешев атакува висшия полицай Папалезов с обвинения за връзки с Божков. Санкционирания по закона Магнитски Божков.!? А Папалезов разследва нерегламентираните подслушвания на политическите опоненти на Борисов. Така се удря и големият Бойко Рашков, който подгони корумпетата в спецслужбите. Чрез него се удря и премиера. И преди всичко президента Радев. Неподчиняващия се на Борисов Радев.
Мръсни интриги...
Защо Гешев и САЩ не атакуват ББР, банката която по закон следва да финансира малкия и средния бизнес, а всъщност налива милиарди в джобовете на Пеевски и сие. Санкционираният Пеевски по закона Магнитски?! ББР, която е собственост на българската държава, но отказва да се подчинява на принципала си?... Тоест на всички българи?! Това е корупцията, драги ми САЩ....
Борба с корупцията на куково лято...
А личното ми мнение е, че САЩ нямат право да се месят във вътрешните работи на България. Още повече, подхранвайки корупцията с чадър над тези, които искат подкупите чрез силата на служебното си положение.
Милен Милушев
Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
 
    Aвтор: Милен Милушев, фейсбук

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.