САМОЛЕТ НОМЕР ПЕТ

САМОЛЕТ НОМЕР ПЕТ
09-06-2022г.
140
Мартин Карбовски
Самолет зарежда във Видин. Нищо особено. Може да се случи във всяка държава - един самолет може да наруши въздушното пространство.
 
Но само в една пробита държава може да кацне неразрешено и невидим във Видин. А и да зареди. Полицията не успяла да му попречи пак да излети.
 
Само в една държава без радари и собствена авиация може да излети отново от Видин. Само в една идиотска държава, където вече военни няма - същия самолет може да прелети близо до АЕЦ Козлодуй без да е обезпокояван. Само късметът ни да не се случи така - че тоя самолет не е пълен с мръсна бомба и да се пробва над Козлодуй.
 
И накрая - коя е тая държава, в която такъв самолет я пресича от запад на изток и каца тайно до Шумен. Намират го празен и топъл двигател.
 
Никой не помни Матиас Руст. Тогава той впечатли руснаците, заради него маршали подаваха оставки. А у нас - всичко това дори няма да ни впечатли.
 
Някой ни пробва.
 
И вече знае - пробита държава, летиш, кацаш, зареждаш, пак излиташ, въртиш , кацаш, бягаш - вие разбирате ли какво означава това и по коя милост сме живи?
 
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.