САМОГЛУПОСТ

САМОГЛУПОСТ
25-10-2021г.
25
Гост-автор
Напоследък си мисля, че най-големият враг на родния управник е той самият. Отвътре го напъва, избива и взривява самоубийствен авторитарен егоцентризъм. Самодостатъчност, която му пречи да провиди смисъла от това да се довери на някой извън рамката на собственото си огледало. Това превръща нашенските настоящи, бивши и бъдещи управленци в неизбежни политически камикадзета, помитащи с едно натискане идеи, стратегии и дори добри намерения. А придворните професионалисти около тях стават кичозна украса - често съвсем нарочно набивана в очите ни със своето неадекватно, ненужно присъствие.
Особено трагично е, че това се случва и с комуникационните специалисти, опитомени от нашенските властелини на вниманието. Шефката на службата за връзки с обществеността на кабинета Борисов, прословутата Севделина Арнаудова, беше успешно превърната в безмълвно задъхан, подтичващ след премиера селфи-стик, за да може той самият да се самопоказва по социалките и послушните масови медии. В същото време, във великия щаб, ръководен с пагони и страх, нямаше нито един комуникационен експерт. Нито един човек, който да знае какво, как и кога да се каже на стреснатия, шамаросан от съдбата човечец от другата страна на телевизора.
За съжаление това продължи и след като Борисов слезе изцяло от джипа и почти от медиите. Новите властелини отново решиха, че няма нужда от специален диалог с населението. Ако някъде в режисьорския екип на служебното правителство имаше поне един комуникационен експерт, сигурно нямаше да чуваме, че раздаваме смарт часовници срещу боцкане. Нито да слушаме седмици наред, че държим глава над водата, за да чуем дни по-късно, че всъщност сме ударили дъното.
Последователната, самоуверена глупост на управниците, че знаят как да говорят с уплашени хора ги докара до това състояние сега. Да бъдат замеряни с плодовете на страх, който са посадили сами.
 
   Автор: Радослав Бимбалов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.