С какво се хвалите, господин Атанасов?

С какво се хвалите, господин Атанасов?
10-04-2022г.
82
Венци Мицов
Уважаеми господин министър Атанасов!!!
С интерес изгледах вашето второ клипче. Второ за вас и четвърто изобщо откакто сте министър. Два пъти ходихте в една и съща телевизия, веднъж пуснахте клипче за рождения си ден и веднъж днес ни се скарахте, че не сме се интересували от култура.
И това е така! Ние не сме се интересували грам от култура.
Например не се интересувахме защо, след като вашите съпартийци си стиснаха ръце на кръглата маса, че на културата и е нужно финансиране в размер на 1 процент от БВП, това ръкостиркане не влезе в програмата на коалицията ви.
Също така не се интересувахме кой “изпусна” стенограмите на НФК в медийното пространство, за да може НФК да се окаже изведнъж с “правилните” хора вътре.
Също така никак, ама никак не се интересувахме защо цялата ви администрация за около месец във властта започна да се държи в стил ранния Бойко Борисов и да размахва пръст “защо не пишете за това, защо не пишете за онова, МНОГО ИСКАТЕ ДА СЕ ПРОВАЛИМЕ, АМИ НИЕ НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИМЕ”.
Също така не се интересувахме защо изборът на директори е хаос, защо се канят да слеят, отново вашите партньори, всички висши училища по изкуствата, а вие си мълчите, сякаш не сте основни ползватели на продукцията на същите тези училища.
Също така никак, ама никак не се интересуваме защо отново си правите работни групички с едни 4 НПО - та вътре, като ни обяснявате, как това ще бъдат новите правила, демократични и разкошни. Да ви кажа ли какво ще стане? Или вие си го знаете? Че едни няколко НПО - та, които добруваха от времето на ГЕРБ ще добруват пак. Знаете го, нали, няма нужда да ви го казвам?
Господин министър Атанасов. Клипчето ви беше смешно. Аз лично много се смях. Но да ми махате пръст и да ми обяснявате, че не съм се интересувал от културата - извинявайте, ама това вече е наглост!
Знаете ли откога повтарям - и аз и мои колеги - че неглижирането на професиите в изкуството доведе до там, щото миналата година софийското музикално училище изкара само един цигулар?
Знаете ли откога - аз и ощеняколко идиота като мен - говорим, че културата има нужда от своята истинска стратегия.
От визия.
Че културата не е 7 проекта, написани перфектно, които да прибират по 500 - 600 бона на година. А че културата е част от националната сигурност на страната ни?
С какво се хвалите, господин Атанасов?
С парите от плана за развитие?
Който план доведе до това да натиснете НФК да се смени? И който план някои държави отдавна вече похарчиха?
За това ли да съм ви благодарен? Слагам бас, че нямате идея какво пише вътре, в частта за култура.
За арогантността на администрацията ви ли да благодаря?
За липсата на перспектива ли?
Или за това, че не сте Банов и че трябва да целувам земята от радост, че един, очевидно абсолютно бездарен министър се сменя с друг, който вероятно се затруднява да каже на кой адрес се намира неговото министерство?
Господин Атанасов, мерси. Благодаря, но аз такава, бабо, култура не ям - между два кьорфишека едно парче салам…
Не знам какво точно казвате с това видео. Че сте снимал другото, за да привлечете вниманието на тъпия народ, ако съм разбрал правилно.
Е, спокойно, скоро никой няма да помни вашето видео. А след няколко години, както сте я подкарали вече поредно управление на МК и културата никой няма да помни…
Знаете ли, има един човек от вашите близки НПО - та, който когато спечелихте изборите, написа, че в България има твърде много оркестри, опери и театри. И че това трябва да се промени.
Спокойно.
Скоро този проблем ще се реши сам.
Както казваше другаря Сталин - “Нет человек - нет проблем”.
И както би допълнил авторът на тоя предълъг пост във фейсбук - “Нет цигулар - нет държавен оркестър”.
И вся власт в ръцете на няколко големи НПО играчи. Екстра…
С това ви оставям, господин министър.
Знам, че сте много зает човек. Толкова зает, че почти не сме ви виждали в публичното пространство.
Ваш Венци Мицов - д-р по музика, преподавател на студенти, които трябва някак да мотивира, че да не си хванат багажа и да отидат в Германия да шпакловат и лепят плочки…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.