Руското посолство в София: Да спрат спекулациите по шпионския скандал, вбива се клин в руско-българския диалог

Руското посолство в София: Да спрат спекулациите по шпионския скандал, вбива се клин в руско-българския диалог
19-03-2021г.
7
Гост-автор
Посолството на Русия в България настоява до решение на съда да бъдат прекратени спекулациите за участието на Русия по делото за шпионаж, в рамките на което бяха задържани шест човека. „В условията на усложнена международна обстановка са очевидни „неуморните” опити да се вбие клин в руско-българския диалог и страната ни да бъде демонизирана за пореден път”, се казва в изявление до медиите.
 

Както става ясно от изказването в рамките на днешния брифинг на прокуратурата на България, разследването срещу задържаните на 18 март лица, обвинени в шпионаж в полза на чужда държава, все още не е приключено.

Разчитаме, че до решението на съда по това дело ще бъдат прекратени спекулациите относно предполагаемото участие на Русия в разузнавателни дейности срещу интересите на България, се казва в изявлението.

Дипломатическото представителство изразява надежда, че делото за шпионаж няма да се политизира и ще се води „безпристрастно и принципно в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство”.

  Източник: Frognews

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.