Руското посолство: Демонизирането на Русия е шаблонен похват, предизвикващ прозявка

Руското посолство: Демонизирането на Русия е шаблонен похват, предизвикващ прозявка
08-11-2021г.
31
Гост-автор
Позиция на Посолството на Руската Федерация у нас: Изкуственото демонизиране на образа на Русия вече е станало толкова шаблонен похват на паразитиращите върху руската тематика политикани, че не предизвиква нищо друго освен прозявката на авторитетната общност. В собствените си гафове и несполуки винаги е удобно да обвиняваш някой отвън.
Руското посолство: Демонизирането на Русия е шаблонен похват, предизвикващ прозявка

 

Ето пълния текст на позицията: 

Във връзка с редица пасажи в публикациите на отделни бивши чиновници, на времето си направили доста за деградацията на руско-българските отношения, бихме искали да изясним следното:

1. В Русия винаги са уважавали цивилизационен избор на всяка една държава. Ние никога не сме поставяли под съмнение евроатлантическия вектор на България, търсейки трайни връзки в сферите от взаимен интерес.

 

Изрично бихме искали да подчертаем: Русия е заинтересована от стабилна, самостоятелна и прагматична България – смятаме тези качества за гаранция на планомерното изграждане на взаимноизгоден двустранен диалог.

2. Кримският полуостров е неотделимата част на Руската Федерация. Всички спекулации относно това разглеждаме като посегателство върху териториалната цялост на нашата страна. 

3. Изкуственото демонизиране на образа на Русия вече е станало толкова шаблонен похват на паразитиращите върху руската тематика политикани, че не предизвиква нищо друго освен прозявката на авторитетната общност. В собствените си гафове и несполуки винаги е удобно да обвиняваш някой отвън.

   Източник: "Гласове"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.