Руският кораб “Василий Биков”, обявен за унищожен от Украйна, се появи в Черно море

Руският кораб “Василий Биков”, обявен за унищожен от Украйна, се появи в Черно море
18-03-2022г.
146
Гост-автор

Един от флагманите на руския флот, корабът “Василий Биков” беше видян в Севастопол, в Крим, въпреки че украинският флот тържествено обяви, че го е потопил, пише “Фигаро”.

В крайна сметка, украинските моряци нито са го потопили, нито дори са го засегнали. На 7 март украинската армия съобщи, че е унищожила руския патрулиращ кораб “Василий Биков” край Одеса, в Черно море.

За събитието съобщиха местни медии. Твърди се, че украинският флот е примамил кораба в капан, където артилерийски огън от сушата би могъл да го надвие. Събитие във войната, тъй като потопяването на кораб от сушата, с неспециализирано противокорабно оръжие, в случая базука, е много сложно и би било истински подвиг.

Фалшива новина

Нещо повече, въпросният руски кораб е част от най-модерния клас руски патрулни кораби за далечно плаване. Въведен в експлоатация през 2018 г., “Василий Биков” е дълъг 94 метра, респектиращ размер, който би направил унищожаването му още по-значително. И накрая, нека добавим, че патрулният кораб беше част от ескадрилата, която атакува Змийския остров, епизод, прославен от Украйна, когато бреговата охрана отказа да се предаде.

Ако наистина последните не са загинали героично, както първоначално заяви украинската армия, руският кораб “Василий Биков” също не е потънал. Бяха разпространени кадри, удостоверени от журналиста и морски специалист Крис Кавас, които показват как корабът влиза в постоянно си пристанище в Севастопол. Трябва да уточним, че не може да става въпрос за друг кораб от клас “Биков”, който е бил пребоядисан, за да бъде представен за последния, защото следите от ръжда, забелязани на кораба, съответстват на тези, идентифицирани на стари снимки на патрулния кораб.

Други два кораба от серийното производство на “Василий Биков” и “Павел Державин” са на въоръжение в руския Черноморски флот. Това потвърдено опроворжение показва до каква степен бушува информационната война между двата лагера.

    Автор: Майол Алдеберт, “Фигаро”

    Източник: "ГЛАСОВЕ"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.