Румяна Ченалова: Скоро ще има друг състав на ВСС и Гешев ще бъде отстранен

Румяна Ченалова: Скоро ще има друг състав на ВСС и Гешев ще бъде отстранен
29-06-2021г.
41
Гост-автор
Аз вярвам само на вътрешния министър Бойко Рашков и подготвям втори сигнал до него. Не вярвам на прокуратурата в този й състав, въпреки че има много съвестни и свестни прокурори.
Новият парламент трябва да намали мандата на ВСС на 4 години, с което той да бъде прекратен и да бъде избран нов главен прокурор. Много скоро Иван Гешев ще бъде отстранен. 

Това изтъкна бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова в предаването "ДЕНЯТ с В. Дремджиев".

Ето какво още каза тя в ефир:

Проверките на #ПКОНПИ от 2020 г. и от 2021 г. по сигнала на Веселин Денков за корупционни действия на служители на Комисията и председателя и Сотир Цацаров са напълно безсмислени, с изначално ясен резултат. Комисията е един от органите за контрол, влияние и репресии на олигархично-мафиотския модел. Доказателство за това е и бездействието по установяване на имущественото състояние на политици и магистрати, включени в списъка на ДАНС от 2019 г. Тази проверка е част от функциите на КПКОНПИ, ясно разписани в закона. Цацаров манипулативно заяви, че списъкът на ДАНС съдържа класифицирана информация и не може да бъде огласен, както и че има забрана да се ползват данните, получени по линия на международния обмен на данъчно осигурителна информация за нуждите на наказателно производство. В друг смисъл са разпоредбите на ДОПК и ЗККИ.

Цацаров  или не е чел закона или умишлено заблуждава обществото. И той и Гешев са извършили и продължават да осъществяват чрез бездействието си състава на престъплението по чл.288 НК, за което съм подала сигнал до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Подготвила съм и втори сигнал срещу Цацаров за тежки корупционни практики, за което има свидетели и веществени доказателства.

Аз, в качеството си на дежурен съдия разпитвах лицето, което твърди, че е заплашвано от Борисов във връзка със сигнала му срещу Мирослав Найденов. Моите впечатления от този разпит са, че свидетелят даде показания под натиск и огромен стрес.

Всички тези и много други обстоятелства ще станат ясни, само когато Гешев бъде отстранен.

    Източник: liberta.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.