Румен Радев: В правовата държава няма място за война между институциите.

Румен Радев: В правовата държава няма място за война между институциите.
08-06-2021г.
4
Гост-автор
В правовата държава няма място за война между институциите. Те трябва да работят координирано в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. За да бъде успешна тази борба, прокуратурата следва да не демонстрира избирателен подход, а да действа преди медиите и преди институциите от чужди държави да осветляват какво се случва в България.
България има една от най-демократичните конституции, която гарантира равни права на всички български граждани без да ги разделя по етнос. Следва и политическите партии да не го правят. Лидерът на Движението за права и свободи следва да преосмисли понятието „Родина“ и в какъв контекст го употребява. Нека си припомни и клетвата, която е положил пред българското Народно събрание да спазва българската Конституция. Там много ясно е заложено, че не може да се създават партии на етническа и верска основа.
Република Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник. България винаги е работила активно за нашите отношения, но те трябва да се развиват върху равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела.
 
    Автор: Румен Радев, фейсбук
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.