Румен Петков: Този премиер източва хранилището в Чирен

Румен Петков: Този премиер източва хранилището в Чирен
27-04-2022г.
80
Гост-автор
От края на януари предупреждавам, че този премиер източва хранилището в Чирен, чийто капацитет в момента е запълнен под критичния минимум. Отсреща слушам за „резервен вариант“.
Днес „Газпром“ спря доставките за България (Словакия, Унгария, Австрия, Германия работят без всякакъв проблем с „Газпром експорт“). Отсреща - спокойно, имаме „резервен вариант“. Нашите момчета се противопоставиха на търговските условия на „Газпром“, тъй като в началото на април са договорили, чрез посредници, да купуват газ от съседни държави. Тази договорка ще доведе до увеличение на цената на газа с минимум 50% и ще натъпче нечии джобове с много пари, а едновременно с това ще съсипе десетки индустрии. Това престъпление трябва да бъде наказано. Големият престъпник е министърът на енергетиката, защото той грубо нарушава Плана за действие при извънредни ситуации. Това не се вижда от премиера, защото самият той ръководи операцията по грабежа, както и от вицепремиера Василев, който пък е ключов играч в сектора. Кирил Петков и Асен Василев са неразделна част от престъплението ICGB - спъването на строежа на газовата връзка Комотини-Стара Загора.
Иначе казано, имаме „резервен вариант“, при който нашите момчета ще богатеят, а българската индустрия и граждани ще бъдат унищожени.
 
    Автор: Румен Петков, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.