Румен Петков: Отношенията между България и Русия имат богата и славна история, но пред тях стои и голямо бъдеще

Румен Петков: Отношенията между България и Русия имат богата и славна история, но пред тях стои и голямо бъдеще
08-03-2022г.
116
Гост-автор
Отношенията между България и Русия имат богата и славна история, но пред тях стои и голямо бъдеще. Поставянето на България в неприятелския списък на руската държава не отговаря на настроенията в страната, независимо от медийното облъчване в България.
В днешния ни разговор с посланик Митрофанова настоях за гаранции за постоянно, качествено обслужване на АЕЦ „Козлодуй“. Посланикът ме увери, че Русия прави всичко възможно за регулярни доставки. Сериозно засегнахме и темата за газовите доставки, като от руска страна няма да има промяна в регулярняността им.
Изразих принципната позиция на АБВ, че санкциите срещу Русия са вредни и насаждането на разбиране, че те могат да доведат до решаване на проблеми, е абсолютно несъстоятелно. Затварянето на въздушното ни пространство създаде огромни трудности на 3500 руски туристи, да се върнат в страната си. А сред най - уродливите начини за нанасяне на вреда върху човечеството са наложените санкции на руския спорт и културните дейци.
Правителството ни не е разрешавало износ на оръжие за Украйна. Преди месец поставих въпроса за “зарязаното” от САЩ оръжие в Афганистан, но и за други възможни купувачи. Упрекът по никакъв начин не може да бъде отправен към
правителството.
Настоявам за обективна информация, по новината от Русия, за действаща военно - биологична програма в Украйна, финансирана от САЩ, по която са създавани биологични оръжия. Това е въпрос, който силно безпокои българското общество, а трябва да безпокои и Европа, защото засяга сигурността на гражданите и може да има далеч по-сериозни последици от COVID - 19.
 
    Автор: Румен Петков, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.