Румен Овчаров: Нито АЕЦ "Белене" ще се случи, нито нова мощност в АЕЦ "Козлодуй" ще се строи

Румен Овчаров: Нито АЕЦ
25-01-2021г.
15
Гост-автор

"Преди да се говори някой трябваше да седне и да направи анализ кой вариант за България ще е най-изгоден - АЕЦ "Белене" или нова ядрена мощност в Козлодуй. Според мен за втория вариант сме закъснели много и няма да е изгодно. Говорил съм с Бойко Борисов по тази тема и точно това му казах - да се направи анализ и да се прецени. До момента не съм чул отговор от премиера. Аз му казах моите аргументи и те са, че няма как да направим нова ядрена мощност в Козлодуй. В момента се опитваме да правим мили очички пред американците без да знаем каква ще е ползата за България. За мен с тази идея не защитаваме националните си интереси", категоричен бе Овчаров. 

"Не искам да коментирам темата за Навални. Това са теми за селски вечеринки. Ще цитирам една мисъл - сатанизацията на Путин и Русия не е признак за водене на политика, а е признак за липса на политика. Тази тема е много евтина и не искам да се занимавам с нея. 

Не виждам някой да е низвергнат от БСП, защото е критикувал Корнелия Нинова. Няма такова нещо. БСП успя да се разграничи от начина на правене на политика в периода 2013 - 2014 година, когато хора като Станишев, Дъбов, Миков осигуряха властта на ДПС, ГЕРБ и Цветан Василев. Аз бяха против изключването на Гергов, защото по принцип съм против изключванията. 

В момента БСП не е партия на статуквото. Въпросът не е с кого ще управлява БСП, а кой и как ще управлява България. БСП няма да може да управлява сама България, както и ГЕРБ няма да може да го направи. 

След изборите ще трябва да отговорим на въпроса - кой е за промяната и кой е за запазване на статуквото, което виждаме в момента", коментира Румен Овчаров.

Източник: glasove.com

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.