Ричард Ран: Светът страда от енергийния заговор на Байдън

Ричард Ран: Светът страда от енергийния заговор на Байдън
05-06-2022г.
73
Гост-автор

Обичате ли да къмпингувате в дивата природа? Тоест, истинско къмпингуване в дивата природа, където нямате нищо повече от малка палатка, одеяло и храна за шест дни, но нямате мобилен телефон или дори фенерче? Малко хора практикуват този вид къмпингуване, защото са твърде млади, стари, дебели или без форма, или им липсват основни умения за оцеляване - или пък предпочитат петзвездни хотели.

 

Причината, поради която повечето хора днес не живеят в условия, както предците им, е нашата евтина и изобилна енергия, но въпреки това мнозина от политическата класа правят всичко възможно, за да унищожат съвременното енергийно чудо. Преди изобретяването на парната машина преди около 300 години, а след това и на електрическия двигател и електрическото осветление, повечето хора е трябвало да разчитат на собствената си физическа сила, за да направят всичко, което използват, или на физическата сила на животни като коне или волове. Имало е водни и вятърни мелници, но те не са били толкова много, че да имат значение.

Причината, поради която имаме евтина и изобилна храна, е, че повечето торове се произвеждат от нефт и газ. Същите тези горива задвижват селскостопанските машини и камионите за разпространение на произведеното. Голяма част от това, което хората носят, е от влакна на петролна основа, а също и повечето пластмаси, които се използват във всичко, са направени от петрол.

Когато хората са разчитали на дърва и въглища, а не на природен газ, за да отопляват домовете си, градове като Лондон са имали толкова голямо замърсяване на въздуха, че много хора са умирали всяка зима. Въпреки това политиците от администрацията на Байдън открито хвалят повишаването на цените на петрола и газа - с фалшивото твърдение, че това помага на планетата. Всеки път, когато цените на петрола и газа се повишат с 1%, някои хора вече нямат пари да плащат сметките си за отопление и охлаждане или да купуват необходимото количество или качество здравословни храни. В САЩ повечето хора живеят далеч над границата на съществуването, отколкото много хора, които живеят на други места, но дори и така, увеличението на цените на енергията води до много лишения.

Ако енергийният цар на г-н Байдън, Джон Кери, изсмуче половината от горивото от резервоара на колата ви или ако министърът на енергетиката Дженифър Гранхолм нахлуе в килера ви и вземе 20 % от храната, те правилно ще бъдат възприети като крадци. Факт е, че и двамата са част от заговорническата групировка на администрацията на Байдън, която умишлено прокламира политики за повишаване на цените на бензина и храните. За разлика от Робин Худ, те не са дали незаконно спечелените си печалби на бедните, а на "зеленото лоби", което се състои предимно от заможни бели хора.

Имаше един печално известен съветски учен, Трофим Лисенко, (любимец на Сталин), който, наред с други неща, отхвърляше съвременната генетика и използването на торове и пестициди, което доведе до провал на реколтата и милиони излишни смъртни случаи. Онези, които не са били съгласни с г-н Лисенко, са получавали различни наказания от Сталин, налагайки разрушителна ортодоксалност. Съвременната версия е известна като "енергиен лисенкоизъм", който налага "идеология на деградацията" на представителите на публичната политика.

Разбира се, лисенковците настояват да се сложи край на въглищата, петрола, газа и ядрената енергия. Много от тях имат проблеми с вятърните паркове (защото са грозни и убиват милиони птици). Слънчевата енергия представлява проблем, защото повечето от панелите се произвеждат в Китай (където има Гулаг) и използват редки метали (някои от които нарушават добрите минни и трудови практики). Хидроенергетиката води до преграждане на реки, което дразни рибите.

 

Главният редактор на Grid Brief, Емет Пени, който е писал много за привържениците на тази така наречена "елегантна пестеливост", всъщност вярва в минималната енергия, въпреки че тя прави всички по-бедни. "Зелените" често настояват съществуващата система за производство и разпределение на енергия да бъде разрушена, преди да бъдат създадени нейни заместители. Зелените оказаха натиск върху нюйоркските власти да затворят голяма атомна електроцентрала, обслужваща Ню Йорк. Загубата на електроенергия трябваше да бъде компенсирана с нова преносна линия от Quebec Hydro, което не беше направено. Не е изненадващо, че същите екологични групи, които поискаха затварянето на атомната централа, лобират срещу новия електропровод.

Всяко общество може да очаква, че ще има групи от чудаци, които ще издигат глупави или невъзможни искания. Но в САЩ и някои от европейските страни сега на власт са хора, които одобряват много от частите на зелената програма, въпреки че тя ще доведе до обедняване на милиони хора - особено в по-бедните страни. Кой човек смята, че е нормално да се води политика, която прави хората по-бедни и с по-кратък живот - за да се спаси на теория животът на милиони хора, които може да се родят след сто години?

По всяка вероятност през следващите няколко десетилетия ще има много видове ядрени реактори, които ще произвеждат много по-безопасна електроенергия с нулеви емисии - предвид бързия напредък, който се постига. Вече са разработени устройства за извличане на излишния въглероден двуокис от въздуха - и най-вероятно скоро такива устройства ще бъдат пуснати в действие.

Преди сто години хората не са правили съзнателни жертви, за да подобрят живота на сегашното поколение (нас), но въпреки това, по всички показатели, повечето хора са много по-добре от своите предци. Има всички основания да се очаква, че проблемите на околната среда, които са актуални в момента, ще бъдат решени през следващото столетие, без да се налага сегашното човечество да се превръща в бедно и нещастно.

   Източник: БГНС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.