Риба, риба, ама цаца

Риба, риба, ама цаца
17-01-2022г.
12

На Сотир Цацаров му запари под краката и той се пробва да действа с ход напред. Обиграният в политическите игри бивш главен прокурор изпреварващо обяви, че се оттегля от шефското място в антикорупционната комисия.

Почти десет години Цацаров бранеше властта и преодоляваше с непоклатимо спокойствие скандал след скандал. Въпреки записите, които разкриваха кой го е избрал за главен прокурор. Въпреки разговорите, показващи как бившият премиер Бойко Борисов директно го натиска да кадрува в съдебната система. Нищо не последва е след мистериозното изчезване на тефтерчето на Филип Златанов с указания кой да бъде ударен, както и с поправянето на инициалите „ДП“ в него

Сотир Цацаров успешно научи наследника си Иван Гешев да преследва и натиска медиите, докато станат удобни или докато изчезнат. Ехото на "ЦУМ гейт" още отшумява и вече е достатъчна причина Цацаров да бъде отстранен от тайните на държавата.

 

И като главен прокурор, и като антикорупционен шеф Цацаров умееше да води играта между проверявани и проверяващи. Според удобния момент започваше и спираше проверки на записи, незаконно подслушване и имоти за Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Делян Пеевски... А политиците, също спред момента, вадеха по някоя кирлива риза и разкриваха картинката.

На сметката на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор е записано делото за фалита на КТБ, в което Иван Гешев си затвори очите за ролята на Пеевски и така изгря.

С оставката си сега Цацаров се опитва да вземе инициативата и получава подкрепа от ДПС, които има за какво да са му благодарни.

    Източник: "СЕГА"

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.