Reuters: Ако България продължава така, ще стигне едва 20% ваксинирани след 155 дни

Reuters: Ако България продължава така, ще стигне едва 20% ваксинирани след 155 дни
04-08-2021г.
11
Гост-автор
Притеснителни данни за хода на пандемията от COVID-19 в България представят от “Ройтерс”. Статистиката отчита 6% ръст на новите случаи на инфекцията в страната - най-високите регистрирани стойности от месец май насам. Средно се отчитат 237 всеки ден. Остава тенденцията на нарастване.
 

Същевременно ваксинацията у нас буксува. Напълно имунизирано срещу инфекцията е едва 14.6% от населението. Според “Ройтерс” ако продължаваме със същата скорост, след 155 дни напълно защитени с ваксина ще са само още 10% от населението на страната. Казано с други думи - страната ни е изключително далеч от достигането на заветните 70% имунизирано население. 

 

Към днешна дата поставените у нас ваксини са общо 2 050 991. Напълно защитени са 1 013 254 души. 


.

 

Това е притеснително. Вчера статистиката показваше малко по-различни цифри. Според данните “Ройтерс” за вчерашния ден с тези темпове на ваксинация България щеше да ваксинира още 10% от населението си след 154 дни. Днес сме с още един ден по-далеч от тази цел. Казано с други думи - отдалечаваме се все повече и то с доста голяма скорост. 

 

На този фон от здравното министерство днес обявиха, че се подготвя затягане на противоепидемичните мерки. Те обаче ще са в посока контрол. 

   Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.