РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТА. "Ремонти, ремонти, ремонти"

РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТА.
16-04-2021г.
35
Гост-автор
Ако не сте разбрали, в "новата" сграда на парламента ОТНОВО тече ремонт.
След като Бойко Борисов потроши десетки милиони за няколкогодишен "ремонт", с големите хвалби колко хубаво, колко светло, просторно и т.н. станало, заседанията на парламента се преместиха там.
ОБАЧЕ
В последните дни на правителството на Борисов, се оказа, че електрическата инсталация на сградата на бившия Партиен дом е за .... смяна.
И какво следва - чакат ни 600 дни (почти ДВЕ ГОДИНИ) ремонт за подмяната на електрическата инсталация и други ремонти по фасадата, на стойност почти 20 милиона лева.
( "Реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасадата и покрива на сградата на Народното събрание". Той е на стойност 18.767 млн. лева и се изпълнява от ДЗЗД "Клим-Ат-Ел".)
РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТА.
Нима докато тече стария (как звучи само ... а става дума за нещо дето се правеше до оня ден) ремонт, не знаеха, че трябва да се подмени и инсталацията????
Ако са знаели - защо се въведе в експлоатация ???? Че да се спре работата месеци по-късно???
Ако не са знаели (като оня ръководител на проекта, дето изсипваше бетон в гората край магистралата, щото му било по-близо - съмнява ме това място да е определено по план, а щом не е определено по план, пък се използва .... много задълбавам явно) - то не трябва ли да хвърчат глави за сбъркани планове, разходи и т.н.???
Сещам се как ремонтираха сградата на гара Подуяне, отиде фандъкова със шефовете на транспорта, откриха сградата и на другия ден се почна с .... ремонта на КОЛОВОЗИТЕ! Сещате се ... най-важната част от една гара, щото оттам минават ... влаковете.
(и в момента, месеци след ОТКРИВАНЕТО НА РЕМОНТИРАТА ГАРА, коловозите са разкопани и се подменят релси, правят се перони)
Та, след като явно БОРИСОВ и КАРАЯНЧЕВА (в качествоти на ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА) са знаели много добре, че новата зала на парламента няма да се използва поне още ДВЕ ГОДИНИ, защо изобщо преместиха системата за гласуване от старата в новата зала ????
Щото какво имаме сега благодарение на КОМПЕТЕНТНИТЕ ЕКСПЕРТИ Борисов, Караянчева и цялата герберска пасм... свол... група де - имаме ДВЕ ЗАСЕДАТЕЛНИ ЗАЛИ, и нито една от тях не може да се използва пълноценно.
Ама се потрошиха едни пари, биха се едни тупания в гърдите, едни самохвалби ...
Тва е наследството на Борисов - нескопосани ремонти, КОЛОСАЛНИ (прочетете го с интонацията на Борисов - дето не се научи дори да говори нормално след 20 години пред камери) кражби и в резултат - НИЩO) кражби.
И мисирки като Беновска, Ризова, битивари, ПИК(льовци) и т.н. не спират да лижат Борисов, само и само да не се сетят хората какви ФРАПИРАЩИ (отново - с интонацията на Борисов) кражби се случват от уж най-подготвения, най-кадърния, най-обичания, най-уважавания ит.н. експерт по всичкология.
Ей го бе - ДВЕ СГРАДИ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - и депутатите гласуват с вдигане на ръце .... 21 век, Европа. (не ми давайте примери ако го има в Европа - там ако стане нещо подобно, отговорните лица вече ще пишат поредно писмо за помилване и предсрочно освобождаване)
 
  Автор: Владимир Мицов, фб
Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.