Разпадът на мафията! Лица от Борисовия кръг и 20 фирми в мрежата, която ще разкрие арестуваният за „Хемус“

Разпадът на мафията! Лица от Борисовия кръг и 20 фирми в мрежата, която ще разкрие арестуваният за „Хемус“
21-12-2021г.
62
Гост-автор
Бившият премиер Бойко Борисов и негови министри и зам.-министри от регионалното министерство, плюс още няколко човека от АПИ и „Автомагистрали“ са в предполагаемия списък на имена, които ще огласи пред вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев Борислав Колев. Колев е обвинен за пране на 53 млн лева, получени от него за АМ „Хемус“.
Той не бил крайният получател. Колев днес не се яви в съда, а там се появи неговият брат Иво Колев. Той заяви, че Борислав е готов да направи разкрития пред Рашков и Гешев. Иво Колев каза също, че медиите сами могат да предположат в каква посока са отишли милионите.

От свои източници Фрог нюз научи, че в основната схема, която ще бъде разкрита, участват основно 20 фирми, през които са минавали стотици милиони и оттам са отивали в крайни получатели – хора от висшия ешалон на властта. Само през последните десетина месеца от управлението на кабинета „Борисов 3“ към въпросните получатели са изтекли около 4,5 млрд лева. От тях 450 млн лева са хванали в посока към върха на шайката.

Вече стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е готов да присъства при провеждането на разпита на обвиняемия Борислав Колев.

Днес Софийския апелативен съд му наложи мярка „задържане под стража“. Колев е единственият обвинен за пране на пари за автомагистралата.

В МВР имали доказателства, че въпросните пари само са взети от Колев, но крайните получатели са други. Има сериозни предположения кои са тези високопоставени лица, но събирането на доказателства продължава.  

До Фрог нюз достигна информация, че хора от кръга на бившия премиер вече се били разбрали да отричат каквото и да било участие, като в същото време обявят, че Колев е бил принуден да спомене техните имена.

    Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.