Разделяй и владей. Контролирай страха.

Разделяй и владей. Контролирай страха.
15-12-2021г.
92
Гост-автор

Миналата седмица прочетох, че Европейската комисия е предложила смяна на Коледа с "празничен сезон" за да не се обиждат останалите.

Е, вижте как откриват елхата на Никулден в село ал-Хауаш, Сирия, най-голямото село в т.нар. "Долина на християните" или Уади ал-Насара (насара идва от Назарет, т.е. назаретяни). И това е в страна, в която християните са едва 10%.
Абсолютно навсякъде в Сирия откриват елхите с огромни празненства, при това често с дейно участие на мюсюлмани, както можете да видите в това видео от миналата седмица покрай цитаделата в Алепо (https://twitter.com/Laellenkoen…/status/1468022403368431620…). Забележете, учителката е мюсюлманка.
В празненствата на християните в Сирия са широкомащабни с участието на концертни трупи в пъстри шествия (https://twitter.com/Laellenkoen…/status/1469947664221548551…).
В Европейската комисия обаче са твърде заети да всяват страх и разделение. Непрекъснато втълпяват на някого, че е дискриминиран, като по този начин се получава обратния ефект - все по-голямо и остро деление. Разделяй и владей. Контролирай страха.
И не че в ЕК не са наясно, че това няма как да мине. Но пускат мухата на мюсюлманите, че са дискриминирани.
 
   Aвтор: Дахер Фарид, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.