Рафет Улутюрк: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

Рафет Улутюрк: Доган вече го няма. Периодът му приключи!
04-07-2024г.
0
Лентата

"Доган вече го няма. Периодът му приключи. ДПС стана като другите партии". Така Рафет Улутюрк, председател на най-голямата изселническа организация "Бултюрк", коментира пред БНР процесите, които текат в Движението за права и свободи.

"Ахмед Доган управлява ДПС от 35 години с кукли. Помисли си (за Пеевски - бел.ред), че това е Касим Дал, Лютви Местан, Карадайъ... Поздравявам Пеевски, който каза, че щом Доган го е сложил за председател, вече той ще отговаря", каза Улутюрк.

Къде е Джевдет Чакъров, попита той и добави: "Уж е лидер, но не излезе никъде. Те чакат заповеди от Доган".

Нито една българска партия не се занимава с проблемите на турците по селата, посочи Улутюрк и обясни, че това е и причината за успеха на ДПС в районите с компактно турско население. "ДПС не е етническа партия. Българските партии са етнически. Нито една българска партия не взима турците при себе си. Нито един зам.-председател на партия не е турчин", добави той.

Улутюрк посочи, че по селата хората все още са плашени с Възродителния процес. "Няма една българска партия да отиде и да каже, че това време е минало", отбеляза той. По думите му обаче, и отношението на партийните организации към българските граждани не е много по-различно: "В България проблемът е, че партиите не работят за българските граждани".

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.