Велизар Енчев: Грандиозен скандал! Турският посланик се срещна с Пеевски, за да осигури подкрепата на ДПС за кабинета на ГЕРБ. Това е брутална намеса във вътрешните ни работи

Велизар Енчев: Грандиозен скандал! Турският посланик се срещна с Пеевски, за да осигури подкрепата на ДПС за кабинета на ГЕРБ. Това е брутална намеса във вътрешните ни работи
03-07-2024г.
0
Велизар Енчев

ГРАНДИОЗЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ:
ЧАС ПРЕДИ ГЛАСУВАНЕТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК СЕ СРЕЩА С ДПС В ПАРЛАМЕНТА, ЗА ДА ОСИГУРИ ВОТА НА ЕТНИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ЗА КАБИНЕТА "ЖЕЛЯЗКОВ"
  Турция брутално се намесва във вътрешните ни работи. Часове преди гласуването на новото правителство турският посланик погази Виенската конвенция за дипломатическите отношения и публично притиска ДПС да гласува за кабинета на ГЕРБ.

  След като днес Пеевски обяви, че ще подкрепи новото правителство и отказа да се подчини на Доган, който е против кабинета "Желязков", посланикът на Турция нахлу в парламента, за да даде рамо на Делян Пеевски. 
  Ето преливащото от византийщина официално съобщение на Пресцентъра на ДПС:    
  "Председателят на ДПС и на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателят на ДПС Джевдет Чакъров проведоха среща с посланика на Р Турция в България Мехмет Саит Уянък.
   На срещата, преминала в приятелска атмосфера, бяха обсъдени добросъседските отношения между България и Турция, геополитическата ситуация в Европа и света, както и необходимостта от политическа стабилност в региона, заради ключовото му значение за сигурността. Тема на разговорите бе и сътрудничеството между държавите за решаването на проблемите на двойните граждани и необходимостта от засилване на междукултурните връзки между България и Турция..."

   От протоколна гледна точка в Народното събрание пристигат много посланици на чужди държави, за да наблюдават вота. Но нито един от тях не си позволява среща с някоя политическа сила, защото час преди гласуване на ново правителство това ще е брутална намеса във вътрешните работи на приемащата държава. 
  Само един чужд дипломат гази Виенската конвенция, третира България като вилает, а ДПС - като подопечна на Анкара партия - посланикът на Турция!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.