Радост и тъга, шампанско и сълзи, скандали и смях на Терминал 1.

Радост и тъга, шампанско и сълзи, скандали и смях на Терминал 1.
20-02-2021г.
52
Ирини Зикидис
Животът, приятели мои, е радост и тъга, шампанско и сълзи, скандали и смях на Терминал 1.
 
След като вчера бях изгонена позорно още на чек-ина, се заех да алармирам обществеността.
Писах и звънях на Летище София, на Wizz Air, на наземния оператор, на Британското посолство в София, на Българското посолство в Лондон.
Само на арменския поп, май, не се обадих и не писах. Така че тепърва ще чакам отговорите им и ще става весело.
Следобед се върнах на летището и потърсих мениджмънта на GoldAir Handling.
 
Попаднах на рядко симпатична и адекватна дама, г-жа Статева, която вече беше запозната с драмата, изслуша ме внимателно, провери ми документите и ми каза, че:
- Документитв ми са напълно изрядни и не е трябвало да бъда спирана сутринта;
- България не е в червения списък на Великобритания, и съответно българските граждани не подлежат на десетдневна изолация в посочени от британското правителство хотели;
- Колегите й са допуснали грешка, която в последствие е била коригирана;
- Няма причина да не излетя със следващия полет за Лондон.
 
Така и направих. Тази сутрин бях нещо като звездата на летището. Една Рита Ора на Бузлуджа. Хора ме разпознаваха, идваха да си говорим, на чек-ина се оказа, че документите ми (същите!) са перфектни, а на граничен контрол ме посрещнаха с весел смях и думите “Четем, четем... и чакаме да видим дали ще минете днес.”
 
Понеже ми писаха ужасно много притеснени хора, нека обобщя:
- Ако работите във Великобритания няма да имате проблем. Сезонните работници показват на чек-ина писмо от работодател, негативен тест и PLF и минават;
- Вчера, освен мен, проблем имаха само хора, които отиваха да посетят близките си - деца, внуци или половинки - и които не работят във Великобритания. Не знам дали са имали статут на уседналост, вероятно не. То не че моят ми помогна.
- Заради вчерашния скандал, в който аз и един младеж в продължение на половин час крещяхме “БЪЛГАРИЯНЕЕВЧЕРВЕНИЯСПИСЪК” и “АБЕВИЕНОРМАЛНИЛИСТЕКАКВИХОТЕЛИБЕ”, на някой служител на наземния оператор все пак му е хрумнала феноменалната идея да провери пустия червен списък в сайта на британското правителство. Кой знае колко се е втрещил, като е видял, че България не фигурира в него.
Доколкото разбрах, проблемът е бил коригиран в последствие, и част от хората дори са били качени на самолета. Аз, обаче, вече си бях тръгнала.
Това е. Гледайте само на негативния ви ПСР тест задължително да има написана датата ви на раждане, до ЕГН-то, защото британците го изискват.
Поздрави от Лондон.
Ваша клета жертва на безхаберието и непрофесионализма, а понастоящем реабилитирана гражданка, Айрийн.
 

{BANNER_ID-3}

{BANNER_ID-4}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.