Радев: Няма да правя партия. Борисов превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя

Радев: Няма да правя партия. Борисов превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя
26-09-2020г.
6
Гост-автор
"Министър-председателят превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя". Това каза пред журналисти в Карнобат държавният глава Румен Радев. Той заяви, че "делириумът на премиера буди все по-голяма тревога". На въпрос дали усеща по-голяма подкрепа от БСП президентът отговори, че не коментира делата от кухнята на партии, но поясни, че ще използва случая да поздрави Корнелия Нинова за убедителната изборна победа, която само потвърждава нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се гради като силна опозиция.

"Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаем, че без силна и убедителна конструктивна опозиция всяка демокрация се разединява", коментира Радев.

 Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа.

"Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям", заяви Радев.

Държавният глава бе в Карнобат по повод празника на града. Той се включи в литийно шествие от храма "Св. Йоан Богослов" до площада "Трети март", където започна празнична програма.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.