Радев: Хората загубиха вяра след самодоволните брифинги на властта и резултатът е налице

Радев: Хората загубиха вяра след самодоволните брифинги на властта и резултатът е налице
13-11-2020г.
22
Гост-автор

„Не трябва да се политизира дебатът за коронавируса, но трябва да търсим дебат с устойчиви решения, които да предизвикват доверие в тези, които управляват кризата.“

Това каза в студиото на „Панорама“ по БНТ президентът Румен Радев.

„Изисква се смирение, но и да не се примиряваме с пропуските. Да сведем до минимум некомпетентното политическо вмешателство защото последствията са труднопоправими.

През пролетта само заради няколко случая на Ковид България беше затворена. Заради тези самодоволни брифинги хората загубиха вяра и мерките бяха снети изведнъж, въпреки предупрежданията за втора вълна. 
Вирусът е бил оставен да се развива масово и днес виждаме резултата: претоварени болници и медици. В тази обстановка правителството търси пари на посоки и ефектът не се вижда.

Тук не трябва да търсим отговорност. В тази ситуация развитието на кризата зависи от отношенията на хората към пандемията.

Призовавам към спазване на мерките, ограничаване контактите и лична хигиена. Да пазим нашите лекари и медицински сестри, защото други няма. Те заслужават социални и битови условия и то най-бързо. Ако всички сме отговорни и солидарни, ще преодолеем хаоса.

Въпросът е как ние се готвим. Франция квалифицира хиляди лекари и медицински сестри“, коментира президентът.

Напрежение има пред БНТ. Протестиращи се събраха пред БНТ и скандират „Радев“, ”Мутри, вън” и ”Борисов, позор, оставка и затвор”. На място има много полиция и тежко въоръжени ченгета на специализираните полицейски сили и жандармерията. Достъпът до телевизията е ограничен, може да се стигне до мястото през ул. ”Шипка” и ”Сан Стефано”. Има представители на всички медии.

Източник: Onovini.eu

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.