Путин заяви, че Русия трябва да продължи да напредва след падането на Авдеевка

Путин заяви, че Русия трябва да продължи да напредва след падането на Авдеевка
20-02-2024г.
0
Лентата

Руският президент Владимир Путин заяви, че руските войски ще продължат да навлизат в Украйна, за да надградят успехите си на бойното поле след падането на Авдеевка, откъдето според него украинските войски са били принудени да бягат в хаос, предаде Ройтерс.

Градът, който някога е имал население от 32 000 души, беше превзет от руските войски в събота, което е най-голямата победа на Путин на бойното поле от превземането на град Бахмут през май 2023 г.

Днес Путин каза, че украинската заповед за изтегляне от града е била огласена, след като украинските войски вече са започнали да бягат в хаос. Той подчерта, че всички пленени украински военнослужещи трябва да се ползват с правата си съгласно международните конвенции за военнопленниците.

"Що се отнася до цялостната ситуация в Авдеевка, това е абсолютен успех, поздравявам ви. Той трябва да бъде надграждан", каза  Путин на министъра на отбраната Сергей Шойгу в Кремъл.

"Това развитие трябва да бъде добре подготвено, осигурено с личен състав, оръжие, оборудване и боеприпаси", каза Путин. "Може да изглежда очевидно, но въпреки това ви обръщам внимание на това", допълни той.

Украйна заяви, че е изтеглила войниците си, за да ги спаси от пълно обкръжаване след месеци на ожесточени боеве. Украинските военни заявиха, че е имало жертви, но че ситуацията се е стабилизирала след отстъплението.

Всяка от страните в конфликта твърди, че другата е претърпяла тежки загуби, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.