Путин: Всички руски ваксини срещу COVID-19 са ефикасни

Путин: Всички руски ваксини срещу COVID-19 са ефикасни
10-11-2020г.
19
Гост-автор
"В момента Русия предоставя ваксината си "Спутник V" за вътрешна употреба, независимо от факта, че изпитанията през последната фаза още не са завършени. Вече има две регистрирани ваксини. Всички изследвания показаха и потвърдиха, че на първо място тези ваксини са сигурни и нямат сериозни странични ефекти след употреба, и второ - те са ефективни", каза Путин по видеоконферентна връзка на срещата на високо равнище на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).
 

Руският президент Владимир Путин каза днес, че всички руски ваксини срещу коронавирус са ефикасни и добави, че страната скоро ще регистрира трета ваксина срещу вируса.

 

Путин каза още, че Москва е готова да си сътрудничи за ваксините срещу коронавируса и се съгласи с пакистанския премиер Имран Хан, че ваксинацията трябва да бъде достъпна за всички хора. Днес Русия съобщи за 20 977 нови случаи на зараза и за 368 починали. По общ брой на потвърдените случаи - 1 817 109, страната е на пето място в света, след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.