Путин много точно е пресметнал слабостта на Байдън

Путин много точно е пресметнал слабостта на Байдън
25-02-2022г.
114
Гост-автор
Понеже много умници се захванаха по модела на СНН да тълкуват думите на Тръмп, че бил възхвалявал Путин, искам да кажа ясно какво точно каза Тръмп, защото слушах много внимателно думите му и контекста на казаното. Накратко, Тръмп каза, че ако демократите и Байдън не бяха откраднали изборите тази война никога нямаше да се случи. А нямаше да се случи, защото Тръмп много добре знаеше какъв е Путин и знаеше, че Тръмп не е предвидим по начина по който е предвидим немощният и зависим Байдън. По повод на изборът на Путин да нападне Украйна точно сега, а не по времето на Тръмп, той каза, че поради управлението на демократите Америка е станала слаба, инфлацията, нахлуването на над 3 милиона недокументирани нашественици от 129 страни през южната граница (нашествие, което макар и без оръжие, опустошава страната), отказът от енергийна политика поради климатичните безумия и всичко това е подбудили Путин да нападне именно сега. В тази връзка, Тръмп употреби думата genius, имайки предвид времето на нападението подбрано от Путин в момент на най-голяма слабост на Запада самопредизвикана от политиките му. Пак в тази връзка, той определи Путин като savvy, преведено от полезните идиоти като “разумен”. Не, смисълът в контекста на казаното от него, не е “разумен”, а следва да се преведе като “хладен, калкулиращ, опитен, пресметлив, практичен” и означава единствено, че Путин много точно е пресметнал слабостта на Байдън, нерешителността му и умствената му некомпетентност, в сравнение с тази на самият Путин.
Освен това Тръмп много точно е доловил и мотивите на путинското безумие, което той смята, че се дължи на неговото его, желанието му за възстановяването на “величието на Русия” и на своето собствено възвеличаване и “наследство” в исторически план като “спасител” на Империята. Така мисля и аз, особено знаейки безразличието на кагебистите към жертвите и към чуждият човешки живот изобщо, фактът че според него и такива като него “какъв е смисълът светът да съществува, ако Русия не съществува!”, неговата 70 годишнина, тоест желанието да се обезсмърти в края на живота си посредством “величава отечествена война” и тайната надежда, че ако целият свят да бъде изпепелен, той все пак ще оцелее в кремълските бункери, дори ако загинат стотици милиони. Такъв е прочитът на престъпният ум на “геният Путин” и в този смисъл това е геният на Злото. Така че, четете внимателно и с разбиране това, което фалшивата лява пропаганда се опитва да ви представи като своя “пост истина”.
ps Смятам, че към горните аргументи за избор на момента на нападение се добавя и катастрофалното изоставяне от Байдън на Афганистан и базата Баграм, което окончателно е убедило “геният” Путин, че калкулацията на риска при сегашната американска администрация е в негова полза.
 
    Автор: д-р Любомир Канов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.