Психиатър: Режимът на Борисов подготви този финал на разпада на публичната реч

Психиатър: Режимът на Борисов подготви този финал на разпада на публичната реч
27-08-2021г.
98
Гост-автор

Мисля, че 12-годишният режим на Борисов подготви този своеобразен финал на разпада на публичната реч и на едно поведение, което не може да бъде прието по никакъв начин и което характеризира като своеобразно дъно." Това коментира тази сутрин пред Би Ти Ви психиатърът д-р Николай Михайлов във връзка със словесните сблъсъци в Народното събрание.

Според него, парадоксално, не само лъжата, но и истината застрашава парламентарното равновесие. "Истината е опасно присъствие в парламента", коментира още д-р Михайлов. Той критикува поведението и думите, които са си позволили някои от заместник-председателите на парламента от председателското място.

"От председателското място поведението беше негодно от ден първи на този парламент", заяви той и подчерта, че "за парламентарната игра е нужна културна зрялост". "Накрая може да се случи немислимото - този парламент може да бъде обкръжен отново, от друго нетърпение, от друго осъзнаване - за това, че тези 30 г. са увенчани с един политически елит, който трябва да бъде преместен на мястото на своето просторечие, някъде на улицата, някъде навън, но в парламента като свещена сграда на българската политика трябва да бъдат настанени хора с всичкия си", каза още психиатърът.

    Източник: dnevnik.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.