Първата битка на нефтения фронт "Байдън срещу ОПЕК+" беше кратка, но безмилостна

Първата битка на нефтения фронт
25-11-2021г.
38
Гост-автор
Първата битка на нефтения фронт "Байдън срещу ОПЕК+" беше кратка, но безмилостна:
За първи път в мирно време и без някаква ясна външно-политическа цел, Президентът на САЩ обяви пускане на 50 млн. барела от Стратегическите петролни запаси на пазара с идеята това да свали предколедно цените по бензиностанциите и да вдигне поне малко рекордно ниския си рейтинг. Освен това успя да убеди и държави като Япония и Индия да направят подобни стъпки.
Пазарът обаче си го премести в другия крачол: Цената на сорта Брент излетя нагоре с 3.3% в рамките на една сесия на борсата.
В това няма нищо чудно - 50 милиона барела може да звучи много внушително, но всъщност представлява потреблението на САЩ за 60 часа, тоест незначително е.
Арабите и руснаците сигурно се превиват от смях и се чудят струва ли си изобщо да правят нещо по въпроса. Очертава се да спечелят войната без да изстрелят и един залп.
Смущаващо е Президентът на Америка да изглежда толкова нелепо. За съжаление, дори и той не може да се сравнява с пълната идиотия, която цари вред високите етажи на властта по източните брегове на Атлантика...
 
   Автор: Боян Рашев, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.