"Прва отстапка од Софија за Скопје" (ВИДЕО)

25-01-2022г.
62
Гост-автор
Снощи медиите в Македония оповестиха триумфално "Прва отстапка од Софија за Скопје" - новата власт в България е смъкнала планираното по програма излъчване по Националната Телевизия на документалния филм "Само защото бяха българи".
В него се показват интервюта и документи относно масовото изтребление на българи от югославските власти в Македония. Филмът беше по програма, но в последния момент програмата бе сменена. Това бе ясен сигнал към Скопие от страна на новата власт у нас и медиите там го отразиха по този начин, като "първа отстъпка".
Всъщност изобщо не са прави - първата отстъпка беше, когато Кирил Петков заявяваше пред чуждестранни медии, че ще престанат с историческата тема в спора ни с Македония и залагат само на "бизнес" въпроси. Втората беше, когато им отиде там, на тях, в Скопие, да се излага и да говори, че имало фашистки режим. Това снощи беше третата отстъпка. Очевидно просто следва цяла поредица от унижения в новия курс на София към Скопие. Незнайно защо и с каква цел, сякаш ние драпаме да ни пуснат някъде, а не обратното. Сякаш Скопие са силната страна, а не София.
Качвам долу част от филма "Само защото бяха българи", а в коментарите ще сложа и линк към целия. Нека в следствие на това действие на властите сега вземат, че го изгледат повече хора, отколкото биха при редовно излъчване по БНТ. Моля, споделете го. Нека всяка подобна стъпка и унижение от страна на новия кабинет има обратен ефект.
   Автор: Кристиян Шкварек, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.