Простотията е на власт.

Простотията е на власт.
16-03-2021г.
5
Гост-автор
Може би изглеждам ненормален, но изглежда никой не се вълнува, че гербаджиите подмениха историческия български парламент с партийния дом. Историческата сграда е празна. В нея са заседавали по времето на соца по 400 народни представители. Сега са 240 и им била тясна.
Ремонтираха калпаво партийния дом - на ЦК на БКП - и го направиха парламент, и не се чува някой да се е възмутил, освен на протестите Отровното трио.
Вижда се, че вече го замениха и като символ и заставка в телевизиите.
И от други партии в парламента се чува, че там им било по-широко. Е какво значи това? Те имат там кабинети и преди ремонта, разположили са се в някогашното ЦК на БКП. Не им се ходи няколкостотин метра пеш ли до Народно събрание?
И някои казват - ами много пари дадохме за ремонт, добре си е така.
Това, без извинение, е парвенющина. Крещяща, нахална и самодоволна. Простаци, които мислят, че летоброенето започва от тях, от ПКП-реформаторите, които нямат капка чувство и уважение към история и традиция. Неслучайно така събарят или реконструират стари сгради из цяла София и България. Простотията е на власт.
Старата сграда на Народното събрание седи празна и се готвят да я направят музей или кой знае. Сигурно ще махнат и надписа "Съединението прави силата" и ще го заменят с този от студиото на бТВ.
 
   Автор: Иван Бакалов, фб
Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.