Промяната започва от главата, на изборите през март.

Промяната започва от главата, на изборите през март.
27-11-2020г.
9
Гост-автор
Ако нещо ме прави евроскептик напоследък, това е колко зле е самият Европейски съюз.
 
Вече са на път да се изпокарат за италианския дълг, който уж по Маастрихтските критерии трябва да е 60% от БВП, но към края на 2021 ще е 160 % от БВП, като само за последните две години ще е скочил с 25 % от БВП. И планът бил да слезе до 60% за следващите... 20 години. Което няма как да стане, защото означава намаляване с по 5% от БВП на година, което означава бюджетни излишъци от 5% от БВП на година, което италианците не са правили никога, да не говорим в тази криза.
 
Разбира се, италианците веднага подхванаха идеята да се канселира правителствен дълг, издаван в пандемията. Вчера я подрепи и президентът на европарламента Сасоли. Президентът на ЕЦБ Кристин Лагард каза, че е незаконно, но те си го обсъждат. Нещо като Павел Шопов в парламента, дето му казват да си сложи маската, а той гледа в една точка и не му пука.
 
От друга страна пък Полша и Унгария подписаха декларация за солидарност. Най-важните думи в нея са следните: "We have decided to align out positions on these issues. Neither Poland, nor Hungary will accept any proposal that is deemed unacceptable by the other."
 
Меркел вече каза, че няма да подкрепи санкции срещу тях. Сега им трябва една голяма (Франция или Италия) или две малки (напр. България и Румъния) държави и могат да блокират всяко решение за rule-of-law срещу себе си. И ще са прави, защото това е напълно политически инструмент за наказание на неудобните. Френският Закон за глобалната сигурност (Sécurité globale) например е в пълно нарушение на Европейската харта за правата на човека. Липсата на независимост на прокурорите в Холандия е срещу законите на ЕС, както бе потвърдено наскоро в решение на Съда на ЕС (Court of Justice of the EU). Някой да ги наказа? Не. Ама Полша и Унгария ще накажат, а нас, а сме мръднали, направо ще ни разкъртят зъбите, за назидание на другите.
Не чакайте никаква помощ от ЕС, нито за корупцията, нито за реформи. Ще продължат да ни хвърлят европомощи, които са по-вредни, отколкото полезни, защото тотално развращават политическата класа. Която вместо да мисли реформи, мисли как да сме по-зле, за да ни дадат повече пари, които да открадне.
 
Само сами можем да се оправим.
 
И промяната започва от главата, на изборите през март.
 
 
Автор: Георги Кадиев
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.