"Промените в закона за защита на конкуренцията са огромен скандал. Не бива да бъдат допускани по никакъв начин"

21-12-2020г.
10
Гост-автор
Удължаване на мандата на членовете на Комисията за защита на конкуренцията от 5 на 7 години. Отпадане на забраната за преизбиране. Невъзможност за прекратяване на мандата им.
Тези предложения за законови промени днес е внесла самата КЗК. Обяснението - да спазим европейските директиви. А реално - да се окопаят във властта, дори и след парламентарните избори.
Мандатът на сегашните членове изтича през юни 2021 година. Ако предложенията се приемат, ще бъде удължен до 2023 година с възможност за още 7 години. И ще се вържат ръцете за промени на следващото правителство.
Ето как калинките на ГЕРБ и патриотите се опитват да си гарантират позициите за дълъг период. Знаете колко важни са регулаторите. Миналата година КЗК например забрани на Келнер да купи Нова ТВ, разреши на Домусчиев и виждате в какво се превърна тази медия. В слуга на властта. Пак според КЗК проблеми на пазара на горива няма.
Днес Демократична България публикува декларация за коренни промени в обществото. Те минават и през промени в регулаторите. Защото там възможностите за толериране на едни и изнудване на други са безгранични.
Пеевски е на снимката като дилъра на хора по комисии и агенции. Човекът, който намигва кой да бъде избран. Заедно с Борисов и Доган.
Промените в закона за защита на конкуренцията са огромен скандал. Не бива да бъдат допускани по никакъв начин. Това е битка, която обществото не може да си позволи да загуби.
 
 Автор: Владислав Панев

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.