Проф. Минеков: Срамен период за националната култура. Корупцията е навсякъде

Проф. Минеков: Срамен период за националната култура. Корупцията е навсякъде
22-05-2021г.
4
Гост-автор
Общо взето това управление е срамен период за националната култура. Тъжно е, срамно е. Имахме хора с нисък интелект в това управление. Това започна с освободител, човек от народа и се превърна във фарс. Човекът от народа бе с нисък интелект, правеше заявления за интелектуалното си натрупване. Копирано бе поведението му. Корупцията се размножи навсякъде.
 

Ето така обобщи първите си 10 дни в културното министерство служебният министър проф. Велислав Минеков. Той заяви, че се е сблъскал с 15-годишни нерешени проблеми. Срещал се ежедневно с тежко пострадали в сектора хора. Минеков с тъга заяви, че явно до този момент тези разговори не са били възможни.

"Запознат съм с тези проблеми отдавна. Влизал съм в парламента с надежда нещо да се случи. Изля се със страшна сила всичко, което знам. Ще се опитам да събудя добрите намерения и вече започваме.

По думите му има няколко основни грешки в миналото. Една от тях е свързана с несъвършените закони. Кабинетът на Минеков ще започне инициатива за промяна на нормативната база. Надеждата е, че следващ парламент ще приеме нещата сериозно.

"Надявам се, че когато има парламент, ще ги представим, за да се случи това, за което сме мечтали, за да унищожим корупцията", посочи пред bTV проф. Минеков.

Данни за тежки нарушения в културното ведомство има. Материалите се събирали сами, Минеков не ги търсил. Имал достатъчно факти, които ще бъдат изнесени скоро.

    Източник: frognews

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.