Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце

Проф. Минеков: Слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце
19-04-2021г.
5
Гост-автор
В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце. Това каза пред БНР скулпторът проф. Велислав Минеков - един от ”Отровното трио” и добави, че естествено следва отговорност за извършените дела от управляващите. Според него страхът от служебно правителство е била причината Бойко Борисов да не подава оставка по време на протестите през лятото.
 
"Служебно правителство просто означава честни избори, нищо повече, но нещата няма да бъдат вече същите. Тогава настава изчезването на ГЕРБ".

Професорът коментира, че в българската история трябва да има "бели страници за това, което се случи през последните 10 години - период на нещастие, корупция и нанесени тежки щети върху държавността".

Той потвърди, че тезата му е, че най-добрият вариант за страната е да има служебно правителство и честни избори:

"Да има предсрочни избори и колкото се може те да са по-честни. И избори до дупка, докато това не бъде изчистено".

Според него в различните парламентарни групи в новото Народно събрание има много хора, на които не им се иска хем да се появят случайно, хем да останат само месец-два във властта:

"Оттам ще има съпротива, ще има и натиск за правителство, но тръгне ли това, ще се появи една много жилеща опозиция, която много бързо ще се свести и нищо чудно да бъде пожелана отново".

По думите на проф. Минеков, за да влязат в парламента "някои хора са похарчили много, дали са обещания на някой по-дебеловрат бизнесмен и тези хора са много опасни":

"Това са хора, които много лесно могат да се превърнат в предатели и могат да бъдат купувани с щайги".

   Източник: frognews

Banner

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.