Проф. Минеков: Разследване срещу мен по казуса "Труд" няма да има

Проф. Минеков: Разследване срещу мен по казуса
18-12-2021г.
64
Гост-автор
Софийска градска прокуратура отказа да образува наказателно дело по сигнал на Петьо Блъсков срещу мен в качеството ми на Министър на културата.
В постановлението изрично се посочва, че "наличието на два неплатени наема се установява лично от наблюдаващия прокурор след проведен телефонен разговор с Петьо Блъсков. Доколкото това обстоятелство се признава и не се спори по него, СГП намира, че няма необходимост да се изискват фактури или допълнителна информация от страните за потвърждаването му. Предвид това е видно, че фактите са изяснени и може да има мотивирано произнасяне по случая". Освен това, СГП уведомява и административният ръководител на СГП за преценка дали да бъде образувана преписка срещу наемателя.
Това е поредното доказателство, че Министерство на културата е работило в полза на държавата и данъкоплатците. Казусът с фирма “Южен Кръст 2001” ЕООД, която незаконно преотдава на редакцията на в. ”Труд” беше излишно политизиран и няма нищо общо със свободата на словото. Беше изгубено време на Народното събрание, Министерство на културата и беше създаден излишен медиен шум с политически и партийни цели.
Надявам се и новият екип в МК да следва закона, да се бори за интересите на творци, граждани и най- вече за интересите на България.
Весели празници!
 
  Автор: проф.Велислав Миников

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.