Проф. Маринов: Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията с позиция за Навални

Проф. Маринов: Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията с позиция за Навални
26-01-2021г.
17
Гост-автор

„Министър-председателят подтиква президента да наруши Конституцията. По Конституция външната политика се разработва от правителството, а не от държавния глава. Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това. Никой не би казал например, че Еманюел Макрон не е защитник на демокрацията, а той не говори по тази тема за Навални“, заяви председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ по повод последните словесни престрелки между премиерта и президента. 

Темата за Навални не е съществена за изясняване на противоречията между президента и управляващите, смята проф. Маринов. Според него различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.

"Който и да дойде след изборите на власт, ако се държи така, както сегашните управляващи, ще получи същото отношение от президента", каза Александър Маринов.

Консултациите при държавния глава за изборите са показали колко са дълбоки различията между него и управляващите, а що се отнася до самите разговори на Радев с политическите сили, те са били полезни и са очертали големите проблеми, които тревожат обществото около вота, като например въпросът за големия брой невалидни бюлетини, смята председателят на Стратегическия съвет при президента.

Би било прекрасно президентът и премиерът да се обединят, за да има честни избори, но ГЕРБ заяви, че не приема идеите на президента, смята още проф. Александър Маринов.

Източник: БТВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.