Проф.Дюлгерова: За пореден път се прави опит България да се превърне в плацдарм срещу Русия

Проф.Дюлгерова: За пореден път се прави опит България да се превърне в плацдарм срещу Русия
17-03-2022г.
79
Гост-автор

"Този регионален в контекста на военния аспект конфликт е заложник на по-дългосрочни цели и интереси. И те са обвързани не толкова с това дали Русия иска или не иска война, колкото за народите, срещу геноцида. Това, което виждаме от страна на НАТО и САЩ, е пагубна спирала, в която всички са губещи, защото разрушителните санкции са пагубни за всички". 

Това коментира пред БНР проф. Нина Дюлгерова, експерт по международни отношения. 

По думите ѝ както преди започването на военните действия, така и сега "всеки ден информационното поле е запълнено с това кой политик, държавник, председател с кого се е срещнал"

"Всички водят политика, всички преговарят. Всеки пита какво ще бъде, след като приключи този конфликт. След него Украйна ще се превърне в огромен склад на различни видове военна техника, защото това, което се струпва в момента, е абсурдно да се използва ефективно, а и украинските части не могат да използват целия арсенал от техника, който им се предоставя". 

В предаването "12+3" проф. Дюлгерова допълни: 

"Включването на България във войната, независимо в какъв формат, не е добре, защото в тази война няма да победи Украйна. За пореден път се прави опит България да се превърне в плацдарм срещу Русия. Колко пъти България ще бъде поредният военен експеримент и да ни вкарват в игра, която няма да спечелим". 

Според нея "надпреварването за лоялност от висшия политически елит на европейските и натовските институции доказва, че има политици, които мислят за себе си, без да защитават интересите на обществото". 

"Пропастта между политиците и обществото ще се задълбочава, защото след този военен конфликт идва глобалната икономическа криза". 

   Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.