Проф. Александър Маринов: Не бих могъл да пожелая на Румен Радев по-удобен съперник на президентските избори от Бойко Борисов

Проф. Александър Маринов: Не бих могъл да пожелая на Румен Радев по-удобен съперник на президентските избори от Бойко Борисов
23-02-2021г.
20
Гост-автор

Не бих могъл да пожелая на Румен Радев по-удобен съперник на президентските избори от Бойко Борисов. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов.

По думите на политолога теоретично е възможно Борисов и Радев да се изправят в директен двубой на президентските избори в края на годината. „На практика аз смятам това за много малко вероятно, въпреки че не бих могъл да пожелая на президента Радев по-удобен съперник на тези избори от Бойко Борисов. Ако допуснем чисто хипотетично, че Борисов се яви на президентските избори, аз дори не съм убеден дали той ще бъде най-силният съперник на Румен Радев“, посочи той.

Според него това ще е последната година на Борисов във властта. „Убеден съм в това. Разбира се, той може да остане известно време и да влияе зад кулисите, но тази година приключва кариерата му като първостепенен ясно изразен и поставен публичен политически лидер. Всяко нещо има край на този свят. Политическата кариера също. Въпросът е как свършва тя и какъв е краят ѝ. Има политици, които са си отивали може би не с всеобща обич, но поне с уважение. Аз не смятам, че Борисов е от политиците, за които хората ще си спомнят с признателност и уважение“, коментира той.

По думите му Борисов може да прави всякакви заявки, само че те са нереалистични. „Няма как да се случи това нещо. Просто не е възможно. Каквито и ще комбинации да проиграваме мислено, е ясно, че Борисов вече е неудобен, включително на тези, които доскоро са го подкрепяли и защитавали. Ясно е, че се отива към нови конфигурации. Основната причина е, че подкрепата за ГЕРБ е много ниска, независимо какви конкретни резултати и средства получат. Ясно е, че огромното мнозинство от българите са срещу ГЕРБ и Борисов. В такава ситуация да искаш четвърти мандат е меко казано неадекватно“, каза още проф. Александър Маринов.

  Източник: focus

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.