Продължават да "летят" касови бонове от Варна в социалните мрежи

Продължават да
27-07-2023г.
0
Лентата

Снимането на касови бележки от заведения във Варна и публикуването им в социалните мрежи не спира, особено след като от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията започнаха кампания и призоваха всички да искат касовия си бон.

"Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, с любезното НЕсъдействие на Министерството на финансите, стартират кампания в интерес на всеки един български гражданин, която този път се надяваме да бъде подкрепена от #ВСИЧКИ. HASHTAG: #ИзисквайтеФискаленБон - ИФБ", гласи съобщението на организациите, изпратено до медиите.

В продължение на инициативата - или като част от нея - те предложиха всеки да снима своите касови бележки (при желание може да заличава част от информацията) и да ги публикува в социалните мрежи с хаштаг #ИзисквайтеФискаленБон.

"Извършвайки плащане, без да получите официален документ, вие помагате на всеки един бизнес да работи, без той да си заплаща дължимите по закон данъци. Парите отиват директно в собствениците на фирми вместо в бюджета. А това са нашите пари! Нашите пари, които след това ще бъдат реинвестирани от държавата. Още повече, че по този начин ще елиминирате нелоялната конкуренция – понякога тя е насочена срещу вас, а понякога просто ще помогнете на свой приятел, занимаващ се с бизнес", допълват асоциациите.

И така - в мрежата заваляха снимки на касови бележки, които понякога ни разсмиват, а в други случаи - стресират. Едновременно се възмутихме и развеселихме, когато преди дни в мрежата се появи касов бон, издаден от заведение във Варна, в който е посочено, че клиентът трябва да си заплати консумирания лед. От варненското заведение са го таксували с 1 лв.

Друг касов бон също предизвика много коментари - той отново е издаден от варненско заведение. От публикацията в мрежата, към която е прикрепена и снимка на касовата бележка, става ясно, че клиент е таксуван с 1 лв. за това, че не желае доматен сос на пицата си.

Ето какво гласи текстът към публикацията: "Някакви хора се оплакват, че във Варна плащали за ледче, за лимонче... Тук си плащаш, за да не ти сложат доматен сос на пицата. Скоро ще си плащаш и за да не ядеш пица".

Коментиращи публикацията смятат, че най-вероятно става въпрос за пица, която е поръчана със сметана или барбекю сос - добавки, които обикновено се заплащат в голяма част от ресторантите.

Източник: chernomore.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.