Пробуждането е неизбежно

Пробуждането е неизбежно
01-09-2022г.
116
Гост-автор

Кристиян Шкварек:

Вчера централните емисии на основните телевизии намериха за жизненоважно да ни информират относно шепата хора, които се събраха на протест пред президентството. Пълна програма - живи включвания, репортажи с кадри, интервюта, минути и минути централно ефирно време за същите няколко протестъра.
 
Преди два месеца организирахме първия истински мащабен отговор на ежегодния "Прайд" - Шествието за Свободата и Семейството, на който по данни на МВР присъстваха над 3000 души, въпреки почти пълната липса на предварителна реклама по националните медии. (за разлика от Прайда, с който ни занимаваха три седмици нон-стоп) Единствено три журналистки ни отразиха, като им благодарих после лично, защото общата медийна картинка беше пълен мрак. Сякаш събитието не се бе провело, сякаш хиляди хора не заляха булевард Витоша от край до край, както можете да видите и на видеото, към което ще сложа линк в коментарите.
 
За 3000 души може и да не си направят труда да дойдат, но за 5 протестъра ще има първокласно отразяване. Защо?
 
Защото истината е, че тази средна класа централно-софийски "десни" хора с либерални възгледи винаги е била привилегирована у нас. Откъм всичко. Откъм медийно отразяване, откъм политическо свръхпредставителство, откъм грантове. Това са хора, чиито провали в политиката биват бързо простени или направо заметени под килима, както в момента се случва с всичко, което надробиха през последните 6 месеца. Това са хора, чиито жалки протести винаги получават пълно медийно отразяване, а партиите им бяха редовно в национален ефир дори тогава, когато не можеха да помиришат изборната бариера.
 
Зад това не се крие конспирация. По-просто е. За журналистите е някак елитарно да отразяват и канят хора от този сегмент - от демократичната, градска, либерална класа.
 
Не е елитарно да се занимават с разни "отживелици" и "селски възгледи" като консервативни шествия. Затова и няма смисъл да разчитаме на тях да ни популяризират. Затова и развивам тази страница, която самостоятелно успя да докара над 3000 човека на шествието за Месец на семейството тази година.
 
Догодина ще сме още повече дори да получим нулево медийно отразяване. Просто е неизбежно. Пробуждането е неизбежно.
 
В България ще има консервативно пробуждане, което в един момент ще стане прекалено голямо, за да може някоя медия да си позволи да го игнорира.
 
Колкото и заета да е да отразява поредния хепънинг на 15 некъпани на жълтите павета.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.