Приказната Камчия,която превърнахме в кошмар!

Приказната Камчия,която превърнахме в кошмар!
30-12-2020г.
41
Гост-автор
Днес със семейството ми си направихме разходка до едно приказно място - Камчия. Знаете го, масово варненци бягаме там през лятото, за да се къпем в значително по-чистата вода, да се порадваме на реката и на природата, която ни заобикаля. Имам спомени на това място от над 15 години. Тогава беше диво и хора почти не ходеха там. После се населиха руснаците с няколко комплекса и няколко години пак беше добре.
Но ето го проблема. От 5-6 години насам забелязвам, че управата в района здраво предприема действия спрямо гората, които с изпъчени напред гърди нарича - санитарна сеч. От тяхната поголовна сеч вече го няма зеления път до плажа. Вече не караш през гъстата гора, която зарежда човешкото в теб, караш в гробище. А спомен за изминалите години са единични бойци оставени, за да отбият номера.
Изключително съм разочарована от това което виждам всеки път, когато отиваме до Камчия.
В белите държави хората пазят зеленината си, зачитат природата си, а у нас, само тикви, които освен да рушат - друго не правят. Бетонни гиганти има в цял свят, природа като нашата рядко се среща дори в големите държави, а ние имаме всичко, но предпочитаме да го разрушим, вместо да го опазим.
 Автор: Виктория Алексова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.