Президентът Радев: Видяхме какви са последствията от това пандемията да се управлява неадекватно, некомпетентно, с безхаберие

Президентът Радев: Видяхме какви са последствията от това пандемията да се управлява  неадекватно, некомпетентно, с безхаберие
06-08-2021г.
19
Гост-автор
Добре подготвената здравна система ще позволи гъвкавост на противоепидемичните мерки и максимална отвореност в държавата при евентуална нова ковид вълна. Разработеният от служебното правителство за първи път от началото на пандемията Национален оперативен план за справяне с пандемията с ясни критерии и показатели е важна основа за справяне с евентуална следваща вълна.
Видяхме какви са последствията от това пандемията да се управлява неадекватно, некомпетентно, с безхаберие, с хаос на мерките, без критерии, без план и с използване на Националния оперативен щаб като параван за користни политически цели и решения. Изключително важно е да имаме ясни, надлежно разписани мерки и действия на правителството за справяне с пандемията. При евентуална нова вълна всеки българин трябва да може да намери в аптечната мрежа необходимите медикаменти, предписани от неговия лекар. Всеки трябва да може да стигне със спешна медицинска помощ до съответното здравно заведение и да бъде настанен в болница при необходимост. Ваксинационната кампания трябва да протича изключително на доброволен принцип, а не на принуда.
Продължаването на противоепидемичните мерки и за обезпечаване оцеляването на българския бизнес, както и механизмите за социално подпомагане в ковид кризата зависят от актуализация на бюджета. Затова разчитам, че народните представители ще се отнесат сериозно и ще предприемат действия в спешен порядък, за да се актуализира бюджетът така, както го предлага служебният кабинет, или с корекции, каквито Народното събрание прецени. Това е необходимо и задължително условие за справяне с пандемията.
 
 
 
 
 
 
Посетете Информационния център за COVID-19 за ресурси относно ваксините.
Получаване на информация за ваксините
 
    Автор: Румен Радев,фейсбук
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.